FAQ – DE KATOENBAR
Hier vind je de meest gestelde vragen met betrekking tot textiel, bedrukking en levering.

Welke informatie heeft De Katoenbar nodig om een offerte op te kunnen maken?
– Graag horen wij wat voor textiele producten er bedrukt moeten worden, wat voor kleur de textiele producten moeten hebben en of er gedrukt moet worden met onze DTG methode of met Zeefdruk. Bij DTG horen we graag wat de grootte waarin de afbeelding(en) gedrukt moet(en) worden zijn. Bij Zeefdruk horen we graag om hoeveel kleuren het gaat. Uiteraard meldt je ons de gewenste aantallen. Een offerte is pas definitief nadat de drukbestanden zijn gecontroleerd.

Welke drukmethode is geschikt voor mijn aanvraag?
– Kijk HIER om te zien of DTG PRINTEN de beste methode is voor jou.
– Kijk HIER om te zien of ZEEFDRUK de beste methode is voor jou.

In welk format kunnen drukbestanden het beste worden aangeleverd?
– DTG PRINTEN: afbeelding kan aangeleverd worden in de volgende formaten: .psd, .png, .eps, .jpg, .pdf.
– ZEEFDRUK: afbeelding kan aangeleverd worden in de volgende formaten: .psd, .eps, .pdf.

Wat zijn de opstartkosten voor een bestelling bij De Katoenbar?
– DTG PRINTEN: Voor elk te drukken design rekenen wij € 10,- (excl. btw) opstartkosten. Deze komen te vervallen bij een na-order van hetzelfde design.
– ZEEFDRUK: De opstartkosten lopen op met het aantal kleuren dat gebruikt moet worden.

Wat zijn de kosten voor het printklaar maken van een drukbestand?
– Wanneer je de bestanden in een juist formaat aanlevert dan rekenen wij geen extra kosten voor het printklaar maken van het drukbestand.
– Wanneer het ingeleverde bestand nog aanpassingen nodig heeft, rekenen wij € 15,- (excl. btw) per drukbestand.
– Het maken van een (eenvoudig) design naar wens kan ook. Hiervoor brengen wij € 20,- (excl. Btw) in rekening.

Vraagt De Katoenbar een aanbetaling voordat er wordt begonnen met drukken?
– Orders op bedrijfsnaam: Enkel bij oplages meteen factuurbedrag boven de € 350,-. Wij vragen dan om een aanbetaling van 20% van het totaalbedrag.
– Particuliere orders: Aan particulieren vragen wij altijd om betaling vooraf.

Welke betaalmethoden worden geaccepteerd?
– Overboeking naar aanleiding van een factuur. Dit geldt ook voor particulieren.
Particulieren betalen voorafgaand aan het drukproces of eventueel onder rembours.

Moet ik de volle prijs betalen voor een herdruk?
– DTG PRINTEN:  De opstartkosten van €10,- (excl. btw) komen te vervallen bij een herdruk/na-order. Let op! Geldig tot 1 jaar na de (laatste) factuurdatum.
– ZEEFDRUK: je ontvangt een korting van €15,- (excl. btw) op de opstartkosten per drukkleur. Let op! Geldig tot 26 dagen na de (laatste) factuurdatum.

Hoe lang wordt mijn drukbestand bewaard?
– DTG PRINTEN: We bewaren een digitaal drukbestand maximaal 1 jaar na de (laatste) factuurdatum.
– ZEEFDRUK: De zeeframen worden tot 26 dagen na de (laatste) factuurdatum bewaard.

Is het mogelijk om zelf textiel aan te leveren?
– Ja, dit is mogelijk. Wij rekenen dan echter wel een toeslag van 20% op de drukkosten. Daarnaast kan De Katoenbar niet aansprakelijk worden gehouden voor de kwaliteit van het door jou aangeleverde textiel en de drukresultaten daarop.

Hoe weet ik in welke afmetingen mijn afbeelding het best tot zijn recht komt op het textiel?
-De afmetingen dienen te worden gebaseerd op het kleinste maat kledingstuk dat je bestelt. De afmetingen van de afbeelding blijft hetzelfde, ongeacht de grootte van het kledingstuk. We adviseren altijd om de te drukken afbeelding een keer uit te printen op papier en op het kledingstuk te leggen of bij iemand voor te houden. Een inschatting maken vanaf een beeldscherm kan namelijk bijzonder lastig zijn! Wil je toch andere afmetingen voor de kleinste en de grootste maat? Vergeet dit dan niet te melden en houd er rekening mee dat per maat het design als verschillend design wordt gezien .
Let op: het maximale printoppervlak bedraagt 40cm lengte * 35cm breedte.

Wat voor textiel gebruikt De Katoenbar?
– Wij gebruiken (voornamelijk) eerlijk en duurzaam textiel dat voorzien is van verschillende duurzaamheidskeurmerken. Hiervoor hebben wij vaste leveranciers. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat voor soort inkt gebruikt De Katoenbar?
– Wij gebruiken milieuvriendelijke inkten op waterbasis.

Kan De Katoenbar full-colour prints leveren?
– Dat kan zeker! Met name DTG PRINTEN is daar geschikt voor. Let op, de “kleur” wit en fluor kleuren zijn niet mogelijk met deze methode.

Waarom is drukken op textiel met een donkere kleur vaak prijziger?
– ZEEFDRUK: Wanneer geprint moet worden op textiel dat donkerder van kleur is dan de te drukken afbeelding moet het textiel worden voorbehandeld om een mooi resultaat te creëren. Denk hierbij niet aan een dikke stugge laag die je vaak ziet bij goedkope producten! Met de technieken en inkten die De Katoenbar gebruikt blijft het resultaat mooi zacht en soepel. Deze extra handeling is echter niet altijd nodig. Vraag ons naar de mogelijkheden.
– DTG PRINTEN: Drukken op zwart textiel kan met de DTG machine helaas niet. Op donkere kleuren drukken is wel mogelijk, echter moet het textiel wel lichter van kleur zijn dan de drukkleur. Dit is nodig omdat de inkt één wordt met de textielvezel en de inkt dus niet voldoende zichtbaar zou zijn wanneer deze lichter is dan de ondergrond. Donker blauw textiel kan bijvoorbeeld wel met de kleur zwart worden bedrukt, maar niet met de kleur geel. De kleur geel zou niet tot zijn recht komen op de donker blauwe ondergrond.

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling klaar is?
-Bij een standaard bestelling wordt uitgegaan van 5 tot 7 werkdagen. In het geval van afwijkingen wordt dit in overleg besproken.

Wat zijn de bezorgkosten voor mijn bestelling?
– DTG PRINTEN: € 6,- (excl. BTW) per doos
– ZEEFDRUK: € 10,- (excl. BTW) per doos
– COMBINATIE LEVERING: € 12,- (excl. BTW)
Aangezien vooraf niet altijd bekent is hoeveel dozen er afgestuurd zullen worden, zullen de definitieve verzendkosten achteraf berekend worden. De Katoenbar maakt geen winst op de verzending van goederen.

Is het ook mogelijk om mijn bestelling af te halen bij De Katoenbar?
Ja, dit is mogelijk op afspraak.

Wat is het annuleringsbeleid van De Katoenbar?
– De bestelling kan nog geannuleerd worden zolang we nog geen textiel voor je hebben besteld. Indien wij die bestelling reeds hebben gedaan worden de gemaakte kosten bij je in rekening gebracht. Dwz de kosten voor het textiel en de verzending aan ons.css.php